четвер, 17 січня 2013 р.

Хто "прихватизує" Почаївську Лавру?


Почаївську Лавру, цінність якої для української нації є більш ніж безцінною, вже втретє намагаються приватизувати. На цей раз головним «прихватизатором» має стати Національний Банк України.
Ще восени 2011 р. депутати Верховної Ради Шенцев і Бут зареєстрували законопроект, який дозволив би приватизувати Почаївську Лавру. Тоді храм відстояли.
Та на початку 2012 року проект винесли знову. Зусиллями духовенства, громадськості та політиків Лавру вдалося залишити державі. Але 25 грудня 2012 р. шестеро «регіоналів» і два комуністи зареєстрували черговий законопроект, який дозволяє приватизувати святиню. Ідею законопроекту почав відстоювати НБУ, спираючись на те, що державній казні не вистачає золото–валютних запасів, які Україні довелось витратити під час чемпіонату «Євро – 2012». Новопризначений голова Нацбанку Ігор Сорокін каже, що святиня повинна залишитися в руках українців, які зможуть використати її для покращення добробуту всієї держави.
Але як гласить народна приказка – «Біда не приходить одна». За словами настоятеля храму, владики Сергія, іншим претендентом на святиню є  Московський патріархат, який вже не вперше зазіхає на  Почаївську Лавру.
 «Оскільки на куполах лаври є близько 1 тонни золота, то ми, від імені уряду України, вважаємо недоцільним, щоб такі активи марно та без жодної користі грілися на «сонечку нерухомості» московського патріархату. Краще використати їх на благо Української економіки. Адже після проведення чемпіонату «Євро – 2012» ми втратили величезну кількість золото–валютних запасів,  що може негативно вплинути на стан економічної стабільності держави. Натомість, золото, що містять купола Почаївської Лаври можна пустити на сплав золотих злитків для НБУ, з чого можна отримати близько 450 000 000 млн. грн.. Це зможе допомогти залатати діри в бюджеті», - завершує голова НБУ, закликаючи громаду «долати кризу з Божою поміччю».
Петро Голуб

1 коментар:

  1. Привет, я просто хочу сказать всем, что я получил ссуду в размере 1000000,00 долларов от инвестиционной программы ссуды мистера Бена и на 100% законный контакт по электронной почте: 247officedept@gmail.com или напишите ему на WhatsApp + 1-989-394-3740 . если вы ищете 100% финансирование по низкой ставке 2% взамен.

    ВідповістиВидалити