пʼятницю, 18 січня 2013 р.

Файне місто» підтримає сексуальних меншинин

ТММГО «Файне місто», що останнім часом веде досить активну громадську діяльність, відтепер захищатиме права та свободи сексуальних меншин міста Тернополя. Про це повідомила одна з активісток громадської організації.
Міжнародний фонд «Відродження» в рамках програми «Схід-Схід: партнерство без кордонів» оголосив конкурс на написання гранту, який би стосувався обміну кращими практиками захисту прав ЛГБТ людей в країнах пострадянського простору. Активісти та потенційні учасники громадської організації вважають, що такі люди потребують підтримки,  і що вони готові активно її відстоювати. Першими подібні акції солідарності відбувалися в місті останніх два роки поспіль. Це була, так звана «презерватизація», яка передбачала роздачу величезної кількості презервативів серед молоді. Чи дало це якийсь хоча б мінімальний результат не відомо, але корисним такий захід  є безперечно.
Як відомо, написання подібного гранту є справою не з легких, признається авторка майбутнього проекту: «Я не розумію, чому є гомофобними настрої серед громадськості, адже це люди із альтернативним способом життя. Їх також варто розуміти та приймати такими, які вони є. Тому нашою акцією ми хочемо показати солідарність та толерантність до сексуальних меншин» - вважає активістка ініціативи із соціального відділу ТММГО «Файне місто». 

4 коментарі: