вівторок, 22 січня 2013 р.

ЯКА ЦІНА ЖИТТЯ У ТЕРНОПІЛЬСЬКИХ ЛІКАРНЯХ?!


Якми вже згадували у попередніх публікаціях, тернопільські медики проводять нелегальні експерименти над людьми, результати котрих не є прогнозованими. Про це свідчить перші випадки жертв дослідів із експериментальним застосуванням нового обладнання  українського виробника.

Резонансний випадок, що стосується 26-річної дівчини, яка загадково померла в лікарні. Занедужала Марія Деркач наприкінці грудня, тоді й звернулася до медиків, після обстежень їй поставили діагноз «вірусна пневмонія».
Більше двох тижнів вона проходила курс лікування, аналізи свідчили про поліпшення стану здоров’я, навіть була мова про виписку, як раптом...
– Сестру вже мали у п’ятницю виписувати. А халатне і непрофесійне ставлення лікарів призвело до того, що її перевозили з однієї лікарні в іншу не в машині швидкої та у кисневій масці, а в простій машині із затонованими вікнами. Перший раз, коли її завозили, томограф зробили нормально. Потім сказали, що ще черевну порожнину потрібно просвітити. Тому прийшлось ще раз перевозити. Під час другого транспортування їй стало погано. Та раптом сестра стала задихатись, і її неврятували, – із болем у голосі і сльозами на очах згадує її брат.
За попередніми висновками, Марія Деркач померла від пневмонії бактеріально-вірусного генезу, у неї була повна інфільтрація легень, тобто знищена легенева тканина. Однак остаточна причина смерті буде відома після отримання патолого-анатомічного висновку. За даним випадком проводиться службове розслідування комісії міського управління охорони здоров’я, висновки якого буде повідомлено рідним Марії Деркач.
Провівши журналістське розслідування, стало відомо, що для обстеження хворих лікарі використовували обладнання вітчизняного «підвального» виробника. Яке не проходило відповідних тестувань, та не досліджувалось на побічні дії. Причиною цього є бажання лікарів зекономити на коштах, які б ішли на придбання імпортного устаткування. Постає питання, чи варта ця «економія» життя людей?

Немає коментарів:

Дописати коментар